Klubben bildades 1981 under namnet Hot Summer Cars, där alla ägare av en Amerikansk eller en ombyggd Europeisk bil var välkomna som medlemmar.

1983 gick klubben med i Svenska Motor Föreningen (SMF). SMF hade startats 1979 med målsättningen att under ordnade former få den illegala Streetracingen in på banor. Det skrevs så enkla regler som möjligt. Dessa blev senare det så kallade DR-special reglementet.

1984 arrangerar klubben, som bytt namn till SMF Ljungby/Älmhult, sin första tävling i DR-special på Feringe Dragway. Tävlingen blev lyckad och klubben genomförde sedan en tävling per år fram till och med 1987. Året därpå förlängdes banan på flygfältet som också fick ny asfaltbeläggning. Detta medförde att bilkörning ej var tillåten på fältet under två år. Klubben körde igång tävlingsverksamheten på nytt 1991.

Tyvärr regnade den första tävlingen delvis bort, men vädret var desto bättre året därpå. Inför 1993 års tävling bytte klubben återigen namn, nu till FHRA,  Feringe Hot Rod Association. För första gången satsade vi på ett tvådagars evenemang. Sedan 1994 ingick tävlingen i SDC (Scandinavian Dragracing Championship före detta "Nordic Pro Street Cup"). Tävlingarna på Feringe Dragway höll på till 2002.

Sedan 1999 har Feringe HRA hjälpt tidningen Bilsport med köraktiviteterna under En dag på Strippen i Emmaboda.

2002 startades en ny sektion, Cruisingsektion. För oss som hellre kör långt än fort..., är mottot.
Fokus är alltså inte på race utan lite äldre, företrädesvis amerikanska bilar.

Vi har i alla år ordnat en småvägscruising för klubbens medlemmar. En dag på semestern kör vi en gemensam dagstur med hemlig sträckning på små asfalterade vägar. Flera stopp med bl.a. teknikan- knytning brukar förgylla dagen.

Sektionen har genom åren bl.a. anordnat många bilutställningar t.ex. på Älmhultsdagarna och i Ty- rolen. Men de flesta har genomförts i Kärrasand utanför Urshult, 15 år i rad har vi prytt den gamla camping och nöjestället. Dagen har alltid avslutats med en 60-talsfest och Rock’n Roll.

2016 kördes för första gången Älmhult Street legal race och bilutställning i anslutning till Danska vägen  i Älmhult. 

Under pandemiåren låg det mesta av klubbens verksamhet nere på grund av restriktionerna. Från och med hösten 2021 återgick det mesta till det normala och under 2022 kunde En dag på strippen genomföras efter två säsongers uppehåll.