Den 20 maj är det dags för En dag på Strippen på Emmaboda flygbana. 
Som vanligt när det skall ordnas tävling så behövs det många funktionärer för att bemanna alla positioner 

 

Vill du och/eller någon du känner hjälpa till eller om du har frågor kontakta:
Erik Haggren på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. tel 070-250 87 73 eller
 
Krister Karlsson Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. tel 070-345 52 53

På En dag på strippen kan vem som helst under enkla och säkra former kunde komma och delta med sin skattade och registrerade bil och dessutom få ett tidkort som bevis på bilens prestanda. Bilarna delas in i klasser vilket gör att det också blir ett tävlingsmoment. Naturligtvis finns det också plats för något mer modifierade bilar. Och EDPS erbjuder också en klass för rena tävlingsfordon. 

Förutom aktiviteterna på strippen så blir det bilutställning där en jury granskar och bedömer de utställda fordonen. 

 


En dag på Strippen arrangeras av tidningen Bilsport. Feringe HRA plus några andra samarbetspartners sköter olika delar av evenemanget. 

Vårt ansvar är att se till att tävlingsdelen flyter på från det att deltagarna anmäler sig i sekretariatet, vidare till besiktningen för kontroll av fordon och förarens utrustning.  Och slutligen se till att körningarna på strippen rullar på under hela dagen. 

Under morgontimmarna ser vi också till att körande, besökare samt utställare hamnar på rätt ställe genom att dirigera och hänvisa till parkeringsplatser och depå. 

Arbetsuppgifterna är uppdelade i olika grupper som sköter varsitt område. De flesta funktionärer finns inom områdena sekretariat, parkering, besiktning samt upplining/depå. Arbetsuppgifterna är enkla och kräver inga förkunskaper för att komma igång. I samtliga grupper finns det erfarna funktionärer som visar och kan svara på frågor från de som inte varit med förut. 

Vi försöker i största utsträckning placera funktionärer på önskade områden så berätta gärna vad du vill jobba med så försöker vi tillgodose detta. 

Som funktionär behöver man vara på plats på sin position och redo att utföra sina uppgifter från kl 07.00 på lördag morgon. Tävlingarna slutar normalt kl 16 med prisutdelningar för tävlande och utställare direkt efter. 

Det går alltså att ansluta till evenemanget på lördag morgon men eftersom det blir en väldigt tidig morgon för de flesta så ingår övernattning på Hotel Amigo i Emmaboda. 

Evenemanget heter en dag på strippen eftersom det är ett fartfyllt evenemang med allt från anmälan till prisutdelning på en och samma dag. 

För att det skall vara möjligt behöver vi förbereda området redan på fredagen. Förberedelserna handlar om att placera ut material exempelvis för avspärrningar och skyltningar. Vi ritar också upp depå och parkeringsplatser mm. Därför samlas de funktionärer som har möjlighet redan från fredag lunch ute på banan för att iordningställa.

På samma sätt återställer vi banan till ursprungsskick direkt efter sista körningen. Om alla stannar kvar och hjälper till med det så är det snabbt avklarat på ett par timmar.